Köszöntjük a Magyar Katolikus Egyház Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda honlapján.

Kedves Látogató! 

Szeretettel köszöntöm iskolánk és óvodánk honlapján. Olyan információkat találhat itt, melyek sokat segíthetnek Önnek a tájékozódásban, a sokrétű tevékenységet folytató, családias légkörű intézményünk munkájának megismerésében. Célunk, hogy e honlap segítségével az aktuális híreket, történéseket a lehető leggyorsabban közzé tegyünk, illetve a legfontosabb információk mindig elérhetőek legyenek az érdeklődők számára.

Tartalmas böngészést kívánok!

Király Péter intézményvezető

Augusztus 2022
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Ezeken a helyeken is megtalálsz:

 

 

Tanulást segítő oldalak

Néri napok

Iskolánkban minden évben megünnepeljük Néri Szent Fülöp emléknapját. Az idei év különleges: 10 éve hogy  a Pécsi Egyházmegye lett a fenntartónk, valamint 145 éve létesült iskola a szabolcsi területen. Ezen alkalomból Kókay Imréné igazgatóhelyettes asszony egy kiállítást készített, melynek célja a múlt felidézése volt.

Az első napon játékos vetéledővel ünnepletünk. Sportverseny, quiz- memória játékok, osztályéneklési verseny és sok más érdekes, vicces feladatokon keresztül versenyeztek iskolánk tanulói.

A délelőtt zárásaként a Rotary Club országos rekordkísérletet hajtott végre. A gyermeknapot előrehozva, 30 ezer jégkrémmel lepte meg csütörtökön a fiatalokat az ország több helyszínén. Pécsről négy intézmény csatlakozott az akcióhoz. Köztük volt a Néri Szent Fülöp iskola is.  https://fb.watch/diMeoJDoZG/

 

Jubileumi szentmise és műsor

A jubileumi műsor előtt Felföldi László pécsi megyéspüspök celebrált szentmisét iskolánk tanulóinak, dolgozóinak és a meghívott vendégeknek. A szentmise után ünnepi műsorunk következett. Felléptek nagycsoportos óvodásaink, iskolánk kórusa, néptánc csoportja, a Szimfónia Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. Az alsó tagozatos tanulóink mesével, verssel és népdal csokorral színesítették a műsort. Zomborné Kutas Éva egykori igazgatóhelyettes iskolánk 145 éves múltjáról mesélt, Király Péter intézményvezető a 10 éves egyházi fenntartásról és az intézményben folyó munkáról tartott ünnepi beszédet. A műsor végén a Néri iskola alapító tagjainak átadásra kerültek az emlékplakettek.

 

További képek