Köszöntjük a Magyar Katolikus Egyház Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda honlapján.

Kedves Látogató! 

Szeretettel köszöntöm iskolánk és óvodánk honlapján. Olyan információkat találhat itt, melyek sokat segíthetnek Önnek a tájékozódásban, a sokrétű tevékenységet folytató, családias légkörű intézményünk munkájának megismerésében. Célunk, hogy e honlap segítségével az aktuális híreket, történéseket a lehető leggyorsabban közzé tegyünk, illetve a legfontosabb információk mindig elérhetőek legyenek az érdeklődők számára.

Tartalmas böngészést kívánok!

Király Péter intézményvezető

Október 2021
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ezeken a helyeken is megtalálsz:

 

 

Tanulást segítő oldalak

Második cigány nemzetiségi nap

A 2020-21-es tanév cigány nemzetiségi napját június 10-én tartottuk. Hosszú nap volt ez nekünk szervező és a lebonyolításban résztvevő pedagógusoknak is, de a szereplő gyerekeknek igazán! 

Az iskolai rendezvényt délelőtt tartottuk, míg délután a gyerekeknek és szüleiknek Niki szervezett egy színes, vidám programot. Nem volt könnyű, de az idő rövidsége, a terem dekorálása célszerűvé tette, hogy így szervezzük meg a napot. Ezúton is köszönjük a Kethanipe Tanodánnak, hogy a színpadon léphettek fel tanítványaink. A dekorációt a gyerekek munkái és a cigányság életéből vett archív fotók alkották.

A tavalyi évben a Covid miatt nem tarthattuk meg nemzetiségi napunkat, idén pedig nagyon megnehezítette a felkészülést, hogy áprilistól csak az alsó tagozatos gyerekek járhattak iskolába, de ők szerencsére aktívan készültek! Nagyon örültem annak, hogy a sok jelentkező közül többségük ki is állt a színpadra! Sajnos mindig vannak olyanok, akik cserbenhagyják társaikat, a programot! Nagyon nehéz kiállni a közönség elé és beszélni, szerepelni, még sok év rutinjával a hátunk mögött is, itt ráadásul fel kellett menni a színpadra! Volt, aki szólót táncolt, mesét, verset mondott- külön köszönöm Szakács Mónikának, mert kisfiát Renátót felkészítette, hogy cigány nyelven mondja el Weöres Sándor versét! Színesítette műsorunkat, hogy az elsős Petrovics Roland szólót énekelt és édesapja kísérte gitáron. Csengő hangon énekelte a Zöld az erdőt! Táncosaink ismét remekeltek köszönhető Schäffer Nikolett kollegám alapos felkészítő munkájának! A nagylányok kecsesen lejtettek szép cigány szoknyáikban, a kicsik sörtánca pedig hatalmas sikert aratott! A műsor végén a zenekar kíséretében közösen énekeltük el a nemzetközi cigány himnuszt a Gelem gelem c. dalt.

A meghívott vendégek egy része tudott csak eljönni, de nagy örömünkre a Ghandi gimnázium egyik pedagógusa felhozta osztályát is. A gimnazisták szívből gratuláltak a szereplőknek a műsor végén. Itt kaptuk meg a Cigány népismeret országos versenyen való részvételünkért a különdíjat. Sajnos a 15 csapatból nem kerültünk az első 3 helyezett közé, de a zsűri értékelte színvonalas munkáinkat, melyeket a fordulókra be kellett küldeni! A csapatot: Nikolics Olga 8. Fülöp Letícia 6. Orsós Kinga és Pápai Kíra 5. osztályos tanulókat Somlyai Bea kolléganőmmel készítettük fel a versenyre. Akucs Péter kollégánk segített az informatikai kidolgozásban. Köszönöm munkájukat!

Vendégeinket ismét megvendégeltük punyát sütöttünk és különleges mártogatósokat készítettünk hozzájuk. Nagy sikert arattunk idén is vele. Köszönöm Somlyai Beának és Fazekas Annamáriának, hogy sütöttek velem előző délután!

Köszönöm a szervezésben és lebonyolításban segítő és résztvevő kollégáimnak és a Kethanipe Tanoda jelenlévő munkatársainak az önzetlen segítő munkát! Csak csapatban lehet ilyen programot alkotni!

Tóthné Lehoczki Zsuzsanna 

programszervező