Köszöntjük a Magyar Katolikus Egyház Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda honlapján.

Kedves Látogató! 

Szeretettel köszöntöm iskolánk és óvodánk honlapján. Olyan információkat találhat itt, melyek sokat segíthetnek Önnek a tájékozódásban, a sokrétű tevékenységet folytató, családias légkörű intézményünk munkájának megismerésében. Célunk, hogy e honlap segítségével az aktuális híreket, történéseket a lehető leggyorsabban közzé tegyünk, illetve a legfontosabb információk mindig elérhetőek legyenek az érdeklődők számára.

Tartalmas böngészést kívánok!

Király Péter intézményvezető

Május 2022
H K Sz Cs P Szo V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Ezeken a helyeken is megtalálsz:

 

 

Tanulást segítő oldalak

"Jóval tölti be az életemet" projekt

A "Jóval tölti be az életemet" projekt második foglalkozását 2019. december 7-én szombaton tartottuk . Szent Miklós életével, tetteivel ismerkedtek meg a gyerekek. Miután Somlyai Bea kolléganőm felolvasta a szentről szóló életrajzi adatokat, évszámokat, helyiségneveket tartalmazó történetet, megbeszéltük, értelmeztük, majd a gyerekek párokban, vagy egyénileg megoldották a feladatokat. A negyedikes lányok csoportja volt akik a leggyorsabban kiszámolták hány évvel ezelőtt született Szent Miklós. Minden korosztály számára készítettem, illetve gyűjtöttem feladatokat: szókereső játék, állítottam össze keresztrejtvényt, keresni kellett eltéréseket a képek között és sok rajzos, színezős játékos feladat is volt. Kollégáimmal nem győztük javítani a megoldott feladatlapokat. Munkánkat segítették cserkész fiatalok, ketten a Hittudományi Főiskoláról jöttek, egy fiú pedig középiskolás volt. A közel egy órás fejtörők megoldását mozgásos játékokkal zártuk, melyet a fiatalok vezettek. Ezután adventi készülődéssel folytatódott a délelőtt, ahol a zsibongóban egy-egy tanárnéni köré gyűlve különböző ajándékokat, díszeket készíthettek. A gyerekek lelkesedése a felnőttekre is átragadt, így a cserkész fiatalok és Demeter Boldizsár tanár úr (a Szimfónia Program tanára) is készített sókerámiából és magokból díszt, festett gyertyás képet…. A hangulatot fokozta, hogy téli, karácsonyi dalokat hallgattunk, énekeltünk. Mindenkinek jól esett a konyhásnénik által kínált tea. Újabb mozgásos játék után Schäffer Niki néni és az elsősök vezetésével zumbázott a társaság. Fáradtan, élményekkel tele raktunk rendet a zsibongóban és zártuk ezt a tartalmas napot!

Köszönöm Rattingné Fazekas Ano és Tasnádi Klári kolléganőmnek a feladatok összeállításában és készítésében nyújtott segítségét!

                                                                                                                Tóthné Lehoczki Zsuzsa